Sunday, March 07, 2010

FROM PARIS WITH LOVE (Europa Corp, 2010)


Luc Besson + Pierre Morrel.. sudahhh.. berteraburla Perancis jadinya wahahah.. tengok aje filem2 depa tawarkan sebelum nie dengan TAKEN>> jadi kool jer Neeson.. dengan gaya a la Harrison Ford masa desperate dulu.. skang nie diorang amik Travolta pulak dengan antqiues dia yang poyo tue.. yang last kita seeing dia afresh berupa macam mamat A.J backstreet Boys jer dalam THE TAKING OF PELHAM 123aritue..

Action flick dengan Travolta nyer rule.. Wax in wax out... lawak gila babi.. alih2 meter kool kita tersentak dan terperasan pulak baru yang terrorist depa dok bantai tue mengenakan Islamik dan Arab jugak.. biasa la tue.. kadang orang putih bukan nak bantai sangat Islamik.. bombers atau jihaders mangkuk nie.. tapi Arab memang ada yang sengal// sebagaimana dibesarkan ideanya dalam SOUTH PARK>>, LOST series.. 24.. THE KINGDOM aritue.. part paling kelakar bagi aku ialah satu demi satu body orang jahat jatuh melayang ke bawah tangga..dibelasah Travolta.. macam sioottt... lawakkk..

dialog perkauman mengutuk Chinese, paki pun kaw2 jugak..

Kat hujung baru laa kita disampaikan dengan title dia.. mamat tue dengan love life dia.. jadi mangsa.. sodeehh... tapi x drama sangat ahh.. ehehehe.. filem Perancis action la katakan..

Budak Jonathan Rhyes Meyers tue okay laa.. macho je jadi sidekick, assistant Travolta yang gilo tue..

No comments: