Thursday, August 03, 2006

AF4... the Lamest Show, To Date



Yakhh jangan cakap aku xde awareness untuk mengenang org2 Arab terbunuh di Lubnan pulak denhgan memboka topik ni yeh.. hihihih...

The reason aku bukak ialah- sejauh mana program Astro terpopular nie sudah menyampahkan ramai org termasuk org yg sungguh2 followed program nie atas kesedaran melahirkan good people in music dan talent...

Sejauh mana trick depa denghan kezutan2 poyo tue - dengan dramatik Aznil dan lawak2 gay dia masih menarik peminat atau sudah memualkan ramai org...

Dulu leh laaa program nie mendapat hype dan jadi rujukan pulak kepada Tv3 yg beriya lak terhegeh2 nak kejar dan tiru formula Astro dr rancangan AF nie.. tapi da masuk musim 4 nie.. ternyata Astro da tak bleh beli jiwa org dah..

Lima atau enam musim pertama ajer org da tak berapa pedulik sbb World Cup haritue...

Kendian style Astro yang memberikan kerja rumah- lagu2 yang tak de kena langsung dengan jiwa dan feel buydak2 tue.. tak mcm Af3... sume lagu kena dewngan jiwa cth Felix.. Keifli.. Mawi...

Cth terbangang tahun nie.. Faizal yang skema giler anak Terengganu tp ada jiwa dan bakat besar serta stylo gak masa menjawab lontaran soklan Aznil sebelum menyanyi tue bwk lagu Nirvana Smell Like A Teen Spirit... sampai makcik2 leh terhangguk sama2...

Di mana our buddy Vovin pernah gak mempersoalkan apasal punkster dicemuh dengan dress dan rambut Mohawk di luar sana tapi dlm AF Lotter berambut Mohawk masa bwk lagu Cinta Sakti Def Gab C dapat tepukan gemuruh?

Atau Farhan yg busty, more to lagu jazz, soul dan R &B.. dapat lagu Kopi Dangdut
Lotter bawak lagu Da Bomb...atau Awie nyer Iris..

Tapi ada sket perkembangan yg besh di mana Adlin Aman Ramli dah gone baik dan x outspoken jugak wpun dia ada gak melanggar sekali masa Saleem kuar nyanyi bersama Faizal lagu Blues Terengganu Kita ...


Dan budak berbakat besar mcm Farhan dan Velvet suka berpeluh yang chubby malatop suke berpeluh tue.. disimpan hingga ke Final untuk mencukupkan korum finalis perempuan mesti 2 org sbb depa ada sesi lagu beramai...

dan Amirul yg chumil tue akhirnya terkeluar jugak...

Lotter? yahh suara dia mmg annoying tp showmanship dia masih bleh dipuji....

Still ada jer moment yg besh...

- Farhan bawak Still Got The Blues dan Sayang Di Sayang serta Siti Biarlah Rahsia.. cuma Farhan nie kurang lembut sbb dia pembawakan wanita kasar dan selamba bonar!!

- Faizal bawak lagu Iklim dan Wings Semalam Yang Hangat-


Diddy yang berbakat besar bawak sebarang lagu.. tapi akhirnya kena kicked out jugak...

- Leez yang x lepas sejak Prelude sebagai pelajar tiba2 dibawak kejap seminggu.. yakhhh....!!! Padan la show tahun nie dull.. Astro rupanya x perasan sgt yang makcik nie chun gile untuk dieksploitasi... takde la bimbo sgt.. okay jer dia bawak lagu Khadijah Ibrahim tue...

beberapa minggu sebelum minggu terakhir sume da gone tired.. dull.. even budak Farhan.. Velvet pun x kicked.. faham aa letih tue...

Cikgu2 tahun nie pun kelakar..

- Corrie main belasah je trained budak2 tue nyer dance routine.. macam Kamen Rider jer Menuju Puncak theme rentak tari tahun nie ahahhaa..

- Fazley sangat penuh dalam Diary.. mcm promosi percuma jer untuk dia..

- Ramli Sarip sama je mcm M nasir.. bukan dunia depa.. tapi suke gak untuk memberi.. okay aa tue...

Fauziah Nawi dipinjamkan untuk musim nie mungkin nak bg org kenangan AF2 yang sgt big itu...

Ajai tersangat poyo... benci betul akooo...

Dan apa yang pasti...

pengkritik yang x dtg sume semakin berani sexy.. udah penyanyi2 (pelajar) pun dress bukak bahu dan ketiak.. yg tera2 kat Tv3 pun masih supan..

Tiara Jac minggu ke 8

Liza Hanim pun da berani2... minggu ke 9

For more korg leh baca blog budak2 nie,,,

http://noumad.blogspot.com
http://santapanhati.blogspot.com
http://senikami.blogspot.com

Yah minggu lepas seperti aku expect... Astro cr duit dan colect duit Sms drpd peminat2 8 budak2 yg tersingkir dulu konon2 tuk dimasukkan semula... mmg sia2 dan sakit hati sbb Lotter da ketara gila akan dimasukkan..

Dan lagi.. baju2 tahun nie sume x lawooo..

Okay tinggal lima finalis.. dan lagu yang depa dpt...

Faizal : Hujan - Sudirman Hj Arshad
Lihatlah - M.Nasir/Loloq

Farhan : Spain - Al-Jerreau
Aku Sahaja Yang Tahu - Ajai/Ajai

Haziq : Cubit-Cubit Sayang - Datuk M.Daud Kilau
Gurindam Anak Muda - Ramli Sarip/Ramli Sarip

Lotter : In The End - Linkin' Park
Yang Berlalu...Tak Berulang - Nerves/Loloq

Velvet : Rembulan - Kris Dayanti
Kini Detiknya - Sharon Paul/Fedtri Yahya

Yah... ingat.. depa dpt lagu2 baru tue... check it out!!

Aku go for Farhan.. tp x undi aahahaha..



Oh ya budak Sultan Muzaffar yang gile2 coverage AF dulu2 tue khabornya da kerja dengan Astro..

2 comments:

nadia dzai said...

busan aaa AF

azhar said...

yeeppp.tak layan...layan world cup...

AF dah tak sehebat dulu dahh
org dah mula busaaaannnn