Monday, December 01, 2008

CONFESSIONS OF A BLABBERMOUTH Minx Comics, DC Comics.. Chic Komiik





Written by Mike Carey and Louise Carey; Art and Cover by Aaron Alexovich
Minx | 176pg. | B&W | Softcover | $9.99 US | ISBN 1401211488
Malaysia RM 16.90

Aku baru je angkat nie di Kedai buku SMART, kajang baru2 nie.. dan berpusing2 dalam kedai tue.. nak angkat ke tanak.. sekejap angkat sekejap letak.. sekejap angkat sekejap letak last2 aku angkat jugak wahahahaha.. buku kedua menggeramkan aku selepas SALJU SAKINAH zaid Akhtar tue x cukup bajet aku.. wahahah..

Bawah nie ulasan aku di pergh.com bulan 10 setahun yang lalu..

DC dah ujudkan komik di bwh siri Minx selepas kejayaan komik Persepolis (komik sentuh dunia Iran dr kacamata seorg aweknya post-Revolution terbitan Pantheon oleh Marjane Strapi) dan manga...

dan siapa minat mike Carey.. (hellboy, Lucifer,X-Men,..)- untuk buku nie dia bergotong royong bersama anak dara dia yg berumur 15 thn...yg jugak sedang berjinak- jinak menulis seperti carey.. oh yahh..

dan lokesan oleh Aaron Alexovich yg turut sama terilbat designkan Avatar: The Last Airbender..




mengisahkan Tasha yang tensen dengan balak kepada omak dia, Jed seorang novelis poyo nak mampus.. dan menyimpan rahsia yang agak pelik dengan anak perempuan dia yang memang dah pelik nama Claire.. tasha yang memang kaki blog pun mengumpat pasal Jed dan Claire dalam blog dia.. dan perlahan- lahan dia rapat dengan Claire lepas tue..
mengumpat ala2 chick flcik mean Girl tue laa..then korang dapat la gambaran plot dia..

4 comments:

fandi said...

minx aku beli 'good as lily'. tak heavy sgt. aku minat derek k kim je sebabnya.

fandi said...

persepolis macam menarik. tetapi sure kene ban. sure punyalah.

myownmind said...

bagusnya kau bucket...

myownmind said...

Persepolis ada kat torent animasinya.. dolod je wahahaha