Monday, November 08, 2010

SUPERMAN/ BATMAN #75

Isu kenang2an nie memang menarik ahh. Walaupun komik besarnya (yang sedang berjalan) dilukis dengan cemerlangnya oleh Pakcik Jerry Ordway.. tapi pakcik Jerry bukanlaa seperti lokesan dia di zaman emas 80-an dulu.. zaman DC Comics masih guna sekil dan scheme kaler yang lama.. tapi masa tue Jerry Ordway lokes Superman sangat agam.. sangat tampan dan sangat ensem.. komik pakcik Jerry menjemput jugak Superman bersama budak2 Legionnaries.. atau Legion of Superheroes.. Selebihnya dengan barisan pelokes dan penulis yang ramai.. masing2 menyumbang dua muka perjalanan dua sahabat dan adiwira utama DC nie melangkaui onak duri termasuk Azzarello dan Bermejo masing2 lokes komik ala strip Calvin and Hobbes .. aritue aku tengok kat profile Facebook mana tah letak.. memang besh dua muka tue.. kelakar tengok Joker dan Luthor argued pasal kepetualangan depa...Finch +Scott Williams.. macam sambung plot Bekmen Special baru nie je.. (issue 700).. Gene Ha pun ado.. Adam Hughes dengan Batgirl dan Supergirl.. cantik siall.. Rafael Albuquerque..Billy Tucci dan ranai lagi.. Dan kenapa no.#75 dijadikan special eh? sebab nak kasi peminat kenang Doomsday membunuh Superman di issue #75 tahun 90-an yang lalu?

No comments: