Friday, July 27, 2012

THE DARK KNIGHT RISES (Legendary, Snoopy Pictures, DC Warner Bros 2012)

Nonton ini pada jam 9.40 di The Curve..malam Selasa lalu..  boss belanjaaa.. yayyy!! Berakhir 12.40 gitu.. yawwwnn.. mata rabak.. tapi kepala diasak.. dengan keseronokan.. 

Sebuah adaptasi komik yang tidak terasa komik.. Nolan angkat KINGHTFALL, DKR dan dan NO MAN"S LAND- hebattt..

angkat dan ejas.. ini adalah kerana Nolan amik Gotham dia dr fizikal NY jer..

cerita bergerak pantas..w alaupun still ada drama (Wayne dengan Alfred kenapa..?? Nak touching2.. kejap soh Wayne pencen jadik Bekmen tapi mula2 kata soh Wayne keluar sebab Gotham tengah barai dek Bane.. ), mamat polis rookie belum tera- John Blake -(yang akan, tah tahun berapa pulak nanti nak jadi Robin.. )- bersuai kenal dengan Wayne dan berpuluh kali memuja Kebekmenan Batman..di depan Bruce Wayne..

Soundtrack nalerk.. tidak tergagau2 nak cari lagu pop rock semasa sangatt.. tak boleh terlelap satu blink pun.. sebab menarik... otak diasak2.. walaupun kau boleh je tukar Bane tue semacam Joker aritue.. kejahatan dan plot jahat dia.. alih2 Thalia lak amik kredit ujung.. cissss..Azimm.. azimmmm... miah fil miah...

Walaupun kesengalan seperti.. laaa.. Batman tera2. kalah jugak dengan Talia.. dan Bane ganas2 pun ada hati dengan Talia eheheh.. dan menghantar bom ke tengah laut macam KAPITAN AMARIKA..

Rupa Wayne masa nak sembuhkan badan dia dari patah dek Bane tue rasa macam SHOGUN tv 80-an atau mcm Cruise dalam LAST SAMURAI lak.. dr filem BEKMEN BEGINS lagi..
AKu juga tak berpuas hati mengenangkan Bruce dah pokai, broke dan kehilangan segalanya masih menghimpit awek.. ceissss...

Apsal ongjahat2 PRISON BREAK berlambak pulak nie? Lambakan cast filim INCEPTION tue aku x kisah sangat.. da memang Nolan biasa, mesra dengan depa..
 
Hero sebenar bagi aku tetap mamat Commissioner Gordon lakonan Gary Oldman.. dia yang nampak paling sibuk.. macam AJK PMRAM jer gase.. wahahaha..

Catwoman? Well Pfieffer dan makcik lama dari siri TV klasik dulu tetap dipoujaaa.. tapi Hatahway bijak jugak menjiwai Catwoman walaupun dalam movie nie nampak seagai perantara Bekmen dan Bane di dunia underworld.. walaupun peranan dia x sebanyak dalam komedi aksi GET SMART 

No comments: