Monday, April 17, 2017

KIMI NO NA WA (CoMix Wave, Toho 2017)

Kisah dua jiwa tertukar jasad mungkin agak biasa dan menjemukan.. tahun tahun awal millennia dulu pun Hollywood ada banyak subjek dan tema gini.. family.. rom- com.. dark comedy.. semua ada.. tapi hillarious moment laa selalu jadi penghias cerita. Tapi kalau garapan menarik dan refreshing memang aa tetap jadi suatu yg menarik.           Makoto Shinkai dengan portfolio yang mengkagumkan memang tak boleh dipertikaikan. Grafik meteor dan fenomena cantik dilakar di angkasa memang dah jadi subjek favorite dia dan semua pemain industri Jepang. A bit confusing... but well explained.. dengan twist yang takde laa kaboooomm sangat.. kalau korang biasa nonton anime.. tapi hati korang pasti akan tersentuh jugak melihat betapa determinenya hero dan heroin mencari jasad asal yang dalam badan depa... serta menyelamatkan penduduk di Itomori. Plain je ending dia selepas a bang! .. tapi illustrasi dan grafik cemerlang menyelamatkan naskhah ni.. ada part dah macam citer hantu Japon jugak sebab subjek bermain dengan timeline jugak.. bestt!!                                      

5 comments:

D'arsil said...

mana beli dvd ni bro

myownmind said...

Byk dah kedai..

D'arsil said...

ok thanks info bro, nanti aku nak cari ni.

myownmind said...

Also try jugak SILENT VOICE.. samseng sekolah jiwang dgn budak bisu... aku xjumpa lagi dvd nye

aum rasid said...

Baru dpt beli lengkap komiknya bulan lepas he2