Friday, August 11, 2017

ARCADE FIRE Everything Now (Sony 2017)

Indie heroes is back and kali ni nampaknya Arcade Fire.. diorang nak rilek sikit dan apply groove.. dance hall concept.. tapi still percikan piano yang pelik tu splattered kedengaran.. phewww macamana tu? Ada banyak review hantam diorang cakap AF suda salah langkah... tapi bagi aku semua lagu pun sodap..dari keratan pertama yang menjadi single taruhan- Everything Now yang berbunyi seperti ABBA Dancing Queen masa diorang baru perkenalkan ke khalayak media sehinggalah dua lagu yang dibash teruk kerana kununnya tak melambangkan kegeniusan diorang- Peter Pan dan Good God Damn.. tapi dua lagu tu still kool pada telinga aku... sometimes berbunyi macam Albarn dari Blur :13 pada mood dan singing..                            Lagu yang best di keratan kedua dan ketiga ialah Signs of Life dan Creature Comfort.. slightly ada pengaruh Daft Punk dan Pulp pasal kedua dua mamat dari dua band tadi pun co- producer album ni.. manakala lagu yang paling brilliant dan sempoi baqhangg ialah... We Dont Deserve Love korang perhatikan ajela lirik.dia.. mmg padu:                                                                         Keep both eyes on the road tonight
'Cause I'm driving home to you
A terrible song on the radio
Baby, what else is new?

You don't want to talk
You don't want to touch
You dont even watch Tv                     sesetengah tempat dalam lagu diorang macam ko pernah dengar dari album Temples well..indie . Dan uk..pastilaa sound2 tradisional dan termaju diorang dari genius akan kedengaran sama hebat.. ada jugak yang bash album.ni tried hard to be Bowie walhal kita tau intention diorang yang nak bereksperimen dan dalam masa sama having fun je tamau dah heavy concept..mungkinlaa sebab Infinite Content tu punky nampak ringkas untuk sesuatu impak sebagai penutupan album untuk diingati..kot.. 

1 comment:

Lovely Girl said...
This comment has been removed by a blog administrator.