Tuesday, March 15, 2005

never been good

SATU
here i am.. melepek lima bulan kat malaysia... sume org yg pelik dengan aku tak bekerja sume2 aku sumpah2 dan maki2 ahahaha pasal la kan.. ingat aku mengangkang saja ke tak mencari.. paham2 aje laa malaysia skangh nie... rakyat sendiri dah jd second atau third class citizen... org luar.. student luar.. buruh luar diberi muka berlebih sangat dah.. yang kita dok beratur2 nak isi form baru... untuk i/c baru.. yang orang luar sesenang hati leh ada lesen.. i/c baru.. betull.. depa rajin... tapi kita dah berlemak dan berlunak sgt ngan depa nie.. sampaikan keadilan, kebajikan tuk rakyat sendiri dah sedikit demi sedikit diabaikan.

ahahahaa padan itu Khir Toyo... Dollah sudah geram sama lu punya cengkaman misteri kat projek2 pembangunan dan tanah yang tahapa2 pekdahnya kat selangor tue... kejadah betul... haritue oktober something depa mengeluh Selangor dah tak ada tanah untuk perkuburan Islam.. haieee.. bukan Selangor ke mewah sgt dengan projek golf way back in 1990s haritue?

Linda dah menjauh... nadine pulak beralasan menyepi tuk focused... baguslah tue Nadine.. tapi kalau aku tau kau tercalar sbb luka lama lagi.. pandai2 kau laaa...

Julia keje keje keje... Angah Etty tengah temankan aku all these naughty days... sama2 melepek kat rumah.. Etty kakak dia konon2 dah ada pakwe baru..

haa haritue da jumpa Bee tapi dengan sidekick dia... waaaa.. kecik aje orgnya... pipi halus.. (tak usik pun.. tgk je..) gaya poyo kerek dia masa s***in makan depan aku yg tak tahan tue... rasa nak spanking je.. hihihih.. kepunyaan org bah!! Kiut dalam kerek.. huhuhu.. Bee Bee..

mak keje.. aku mengangkang kat rumah.. cleaner.. so x berat sgt laa.. mak ckp banyak rehat.. aku la masak skang nie.. tapi menyambal aje laa... gulai2 belom lagi.. ahahaha...

Ima bakal ke Gombak.. tuk pengajian penuh selepas habis Matriks.. dia dah pandai persoalkan pembaziran aku.. kat buku2 luar dan majalah2... dia tak tau... kekurangan dia.. vocab takde.. maklumat dan input luar dia sgt terhad.. bengang pulak aku..

Layan2 astro (x banyak channel kami langgan).. terlayan ada satu episode Everybody Loves Raymond yang lawak.. Ray mmg tak matang... bini dia yang kiut, rendah tue bersabo aje la melayan kerenah dia... ada satu episode.. sbb bini dia persoalkan cemana dia leh layan balik tape rakaman suara awek dia yang broke up dengan dia... Raymond malam tue bengang.. keluarkan dan selongkar balik sume memoribilia percintaan/ stok awek2 dia dulu2.. dan mintak bini dia jugak kuarkan apa saja barang moment percintaan bini dia... punya lah tension bini dia...

Dalam lawak.. sebenarnya Raymond sampai skang dok whining... pertikai.. kenapa awek tue blah.. tinggalkan dia tanpa reason... waaahhh... mmg menarik la episode tue... kalau korang dpt tgk.FIN.

DUA.
nie lagu drpd Billy Corgan nya band- Zwan.. yang takde la jauh sgt beze dengan The Smashing Pumpkins.. band nie kurreng sbb gitarisnya bukan James Iha dan bassistnya bukan d'Arcy..

I believeI believeI believeI believe the love you talk about with me
is it true, do I care
honestly, you can try to wipe the memories aside
but it's you that you erase
'cause there's no place
that I could be without you
it's too far to discard the life I once knew
honestly, all the weather storms are bringing
are just a picture of my dreams
'cause when I think of you as mine
and allow myself with timeto lead into the life we want
I feel loved, honestlyI feel loved, this honestly


I believe you mean the best that life can bringI believe in it allhonestly, you can try
your heart is just as long as mine
is it ours to let go
'cause there's no place that I could be without you
it's too dark to discard the life I once knew
honestly, a single wrong is not enough
to cover up the pain in us
'cause when I think of you as mine
and allow myself with time
to lead into the life we want I feel loved, honestly
I'll make a joke so you must laugh
I'll break your heart so you must ask
is this the way to get us backI don't know, honestly
I don't know, this honestly

there's no place that I could be without you
honestly

there's no place that I could be without you
there's no place that I could gleam without you
there's no place that I could dream without youthere's no place that I could be without you

1 comment:

nadia dzai said...

ale.. jgn la risau2 sgt.. ko dh try kan.. biaQ p la org nk kate ape.. :)