Tuesday, February 01, 2005

Entah la Mak...

Khamis 20 Jan aku mencuba lagi.. cari keje kat Metrojaya BB. Letih berjalan balik dr BB ke Pudu tue selepas jawapan bese yg diterima drpd depa.."we'll give you a call..." sebijik mcm lawak Friends Re-run aku tgk kat Astro ch 70 StarWorld semalam... muak aku.. sampai la nie menunggu dan menunggu..

lagi sadis bila makcik tah CEO ke apa ke..org atasan dia la.. terngiang- ngiang kata.. "kami amik awak nie.. kalau permohonan awak berjaya.. atas dasar temporary.. dan tgk u nyer groomong.. performance.. punctual ke idak.. encem... ke apa ke.. then kalau kita rasa kita nak.. kita amik.. kalau kita tanak.. kitya terminate u.. just like that.."

in the meantime Mom da mula sindir2.. perli2.. adeeeihhh aku da cari la Mak.. aku pun tau aku makan free je kat rumah tue.. tak helping dia mana all these years...

Sallam called besoknya tu- raya haji.. dr kejauhan.. mesir.. on the way AP dan sume adik2 aku nak gerak dengan car AP baru beli ke Masjid nak semayang raya.. soknya tue dia call lagi.. ooo.. Saiful da naik haji.. Hafiz Yus apa citer aku tatau pulak terlupa nak tanya.. Sallam kata takkan lepak PJ.. akan berkurung kat KB semato2.. busannya..

Nadia tahapa menyepi misteri.. kenapa lak eh? aku lak mcm biasa mula aa negative thinking dan mengamuk ngamuk bila sume org aku rasa tak pedulikan aku dan running away drpd aku..

Intan kedah mencadangkan aku try warden sekolah Yayasan selangor.. tapi dia nyer expired cepat sgt pulak.. dan aku takde akhbar dia tayang iklan tue dlm tangan.. selama nie pun beli Harian Metro tgk tawaran keje.. ada aku pushedkan.. ada yg aku lepas pandang walaupun da wat checklist... rasa aku nie dah setua org tua je mintak keje tak dpt..

Mungkin korang rasa aku tak pedulikan sgt kemalangan Tsunami nie.. sbb dok layan serabut tak berkerja nie.. mungkin aje laaa.. padahal aku followed je..kat TV3 tue hari2.. cuma tanak mentioned kat blog aku nie.. antaranya Majalah 3 nyer presenter kiut dia yg baru tue Cik wan apa ke nama... tearburst tgk dia berani2 tgk mayat2 selambak kat lobang tgh2 Banda Acheh tue... dan dia selamba pulak hand cash duit kat mangsa2 tue.. dan shot kat rumah2 pesantren.. atau rumah anak2 yatim.. mostly gals.. mak aiii berderaui air mata aku tgk depa whining menyanyi dlm laguan nasyid taubat antara lain.. Ya Allah ampunilah dosa kami... dan shot anak2 kecik gals tue .. walaupun aku selalu cheeky dan notty dengan kwan2 pempuan.. but when it comes to this.. sedih woiii.. takut gak depa diapa2kan oleh set2 senget.. lagi pulak pRes Indon yg baru tue hari tu poyo2 je tak kasi org culik anak dia bwk Malaysia tapi tau2 beratus gak dibawak oleh org Kristian ke luar negara.. mcm laa kita tatau Indon tue ramai gile org jahat... sejak aku tgk Gus Dur dipergunakan org Kristian Indonesia aku dah tak bleh nak percaya org Indonesia...

lagi tearburst tgk Lan Pet2 (of Senario) menangis tgk makcik kat Kuala Muda kedah aritue.. berdoa pas semayang.. dia terkenang arwah mak dia.. mak aiii... mmg sedih... dan tgk rakaman berulang2 di Sri Lanka.. lima nam org wanita dibawa arus air di tengah pekan... tempat tunggu bus tue.. tinggi gila air.. dan jeritan2 takbir di Banda Acheh bila gelombang demi gelombang ombak air deras masuk lorong2 pekan...

Hah da citer pun..

Dah takde keje nie.. tiba2 nak baca Cerpen Melayu antologi buku lama2 pulak.. ku beli majalah2 Islam isu baru dalam minggu lps.. barai la duit aku.. investment la konon.. sbb aku tau KNOWLEDGE IS POWER walaupun rupa dan appearance aku lekeh... dan takde ijazah lagi.. takpe aa tue..

dan usik jugak kitab2 luar kuliah yg aku beli di mesir... sayang kamus tak bwk sekali... mak tatau apa yg aku baca.. yg mak tau aku tertido masa baca... eheheh... entah la mak..

tapi siyes buntu.. duit masyuk takde nie..aduieehh..

1 comment:

AL ZAYTUN said...

nice posting ... http://zaytun.blogspot.com