Wednesday, December 21, 2005

Ulasan Show Juara Lagu Separuh Akhir, of Late


baru nak review.. da lama aku tgk.. Pop Etnik.. Irama Malaysia aku x angkat.. sbb x minat.. (ada MAwi.. yeee..)

ulasan jore lagu separuh akhir

BALADA
peserta: Sharifah Zarina, Jac, Farah AF2, Aishah, Hattan- Dia Fadilla, Ning, Azharina, Ruffedge, Misha Omar, Bob Af2 dan Sahri AF1

LAGU YANG BERTANDING
; Langit Ketujuh, wajah, Gemilang, Tangisan Dalam Kerinduan, Tiada Lagi Tangisan, Tangisan Sang Marhaenis, Awan yang Terpilu, Elegi Sepi, Bila WIndu, Dedebu Cinta, Teman, Memori Bahgaia..


kOMEN LAIN.. cHERYL sebut "hengatttt" instead of Ingat.. ahahaha

verdict: Jac masuk final.. deserved.. tp kenapa sampai dua? x aci..power to the "bontot.." (dress penyanyi2 petang tue yg tight...) yg sume masuk semi final lak tue hohohoh..

THE SHOW:
Sharifah Zarina dress okay...tapi hairdo mcm x kena.. mcm budak lelaki lak.. tp masih cun.. singing dia live kali nie lagi besh drpd masa dia nyanyi kat Anugerah Era 05.. pujian sbb dia berani..

Jac lagu wajah- muka sedih2..emoo.. baju pun supan.. lyrically mmg besh aa lagu nie..

Lagu Gemilang.. wowww... apa lagi harus dikatakan? Ketiak dia berkerak tak? Tak perasan aahahaha.. baju seksi.. singing takyah citer aa..

Farah.. alaa my dear nie takut2 la tue.. dibayangi otai2 keliling dia..walaupun menang PILIHAN POPULAR SMS>>. ada banyak part dalam lagu dia nie jadi x sedap.. menjerit dan suffer namopak.. kenapa Farah? Iqab pesal terpaksa berbuka masa pergi Shanghai kot.? hihihih.. suka dia.. tp dress tak kena,.

Aishah.. ahahaa makcik nie tak padan da besar.. nak berpantomin pulak.. nasib baik ringkas..aku x puas hati sejak dia komen Akma tak besh masa Af3 aritue... mcm dia sorg je besh bwk lagu2 Melayu tradisional nie... apa pun,.. respek gak.. otai tetap otai la kan..

Hattan dan Dia.. apa Dia tuding2 Hattan.. ehehehe kurang sopan.. tue yg kalah tue.. lagu besh tapi banyak sgt lagu lain yg far more kaw2 jugak power.. Hattan jerit besh.. tapi hujung tue dua2 nampak suffer dan pancit dah..

Ning menutup show..sbl ZIana undangan.. baju>>? Mak aii.. power to the bontot.. ahahaha .. sedap.. ada dua suara..so agak delicate untuk Ning sesuaikan tune.. tapi lagu Li Li ZHing ngan lirik Loloq nie power ahh!!

Azharina.. mak aiii.. baju bungkus bdn dia semakin montok.. suara lak.. garau da tak polished dah.. aieee.. tapi lagu dia mmg syedap..

Ruffedge.. tak minat,., Azan.. yeeee.. yuck..

Misha.. lagu nie x strong.. Misha bawak relax.. steady.. powerful..baju dia laaa.. takde baju lain ke Misha? Dengan terkangkang amik tune tinggi.. style dia ahahaha.

Bob.. skilled nyanyi.. tapi apakan daya.. lagu sedap..

Sahri pun aku suka lagu dia.. dress Sahri kena.. tapi Sahri lambat perasan yg dia should hold mic untuk tarik syara dia.. bukan simpan mic kat stand..



Pop Rock

Peserta: SPider, Jinbara, VE, Zainal Abidin, Zahid Af2, Adam Af2, Dayang Nurfaizah, Flop Poppy

Lagu yang bertanding: Cinta Dewa Dewi, Kasihnya Laila, Massage Girl, Pop Ye Ye, Gaia... Wo!, Milikku, TAk Tahan, Dayang Sayang kamu, Rahsia


VERDICT: Zainal.. adam Af2.. VE dan
(aku expect kalau Jinbara masuk final.. mesti sedap.. lagu fresh.. dan rocking.. )


THE SHOW:
Our host dress besh... lepaskan rambut,.,. seksi.. dengan jeans.. wheww..

Spider tetap la Spider.. belum masuk lagi banat.. gals da menjerit.. apaedaa... dress sempoi.. lagu lirik dia macam jahanam.. tp kool.. ahahah ada ke ngorat awek guna lagu Nirvana?

Jinbara.. wowww.. mula2 aku tak minat sgt lagu KAsihnya Laila nie.. ignore jer.. sampai laa aku tengok show nie.. kagom aku tengok Mamat nie tarik suara rocking dia.. tak suffer.. relax beb.. rambut baru tue.. tapi pesal Gitar dia x kemaskan goitar dan dress.. solo da besh giler.. ngan dress ala2 Mawi.. banging walaupun rambut pendek.. suka kat part ala2 joget Melayu tue.. bridge to choruses..

VE lagu 1. Massage Girl tiue.. depa dengan rappers jemputan tak senatural macam dalam clip.. di mana kombinasi sempoi dengan rappers tue nampak.. rilek. happening... nie mcm tak ngam lak masa Live..

lagu 2. Pop Yeh Yeh.. wowww.. zaf.. sedap gak dalam letih suara dia..

ZAinal.. ha alaaa.. cemana dia bleh masuk final? aku tau dia otai.. aku pernah sukakan dia.. tapi the way dia masuk final? owww... i dont believe it.. takkan psl menangkan Nija aritue? ahhh tak puas atinya aku..
Gaia pun okay laa.. Pacai tera gak buat lagu eh.. MUNGKIN anuar pun dia wrote.

Zahid di mana ada dia ada Cat.. ahh menyampahhh.. Zahid org da ckp.. lagu rap org lain sedap aa dia bawak.. yg Cat bg macam jahanam jer.. kalau Zahid bawak lagu ala2 Exist yg slow.. mungkin Zahid leh top

Adam.. mcm bawak lagu terbuang KRU stok tabesh campak kat dia jer.. tapi menjadik aa.. suara ala Yusri dia.. look, charm jer la dia bkleh jual..

Dayang.. apsal seksi sangat dia nie>? Ketiak dia berkerak tak? x perasan ahaha..

Hazami bawak ;lagu genre begini.. pop lembut2 a la Craig David(?).. sesuai laa... at least ok la dia drpd Anuar.. lawak tgk penari latar dia.. enjoy giler menari..

Flop Poppy aku x dpt tgk.. minah yg sertved file nie kat Torrent potong hagaknya,,..

OAG singing Senyuman Ragamu ... deadpan giler.. selamba.. pitching lari2.. tapi persembahana depa (Gerhana SkaCinta enjoy.. intend..) .. they made the show mcm konsert ska punk.. pogo2an... hillarious.. dengan gitaris menghayun gitar...

1 comment:

deqmas said...

sukanye nak comment orang, tak baik tau, ingat diri setiap org tu pun ada kekurangannya, erm tak suka mawi erk, i suka...