Monday, August 28, 2006

Merdekaaa... (aku masih singkek)

Aduehai.. call Mom for emergency duit takde.. nampaknya mcm takde harapan sbb AP da nak bertunang.. yakhhh!!! Kagom aku muda2 da nak kawin... mengikat jer pun da satu petanda baik... bagus la dia..

Yang aku nie tah bila nak abiskan aku nyer studi.. cemana nak abes kalau duit takde.. (mati la akooo).. banyak bende nak bayar.. hal ehwal rumah lagi..sarabut aku mo focused... (konon2..

Mengadu kat makcik cheeky.. Bee... got a comfort from her.. sekali tercheeky kena maki ahahahaha makian yg kiut.. pastue mula la nak sebut nama Erine ngan Baieda..ungkit2... mencii..."napa x cr diorang.. cr bee.." eeee supermom nie... ehehehee..

Yang aku respect drpd Bee bila dia cakap:"Kalau da lama giler kalau x dpt keje ngan kerajaan negeri tatau laaaa..." alahaiii nak sayangnya sama uuuu...

Got comfort kat Ima adik kandung aku gak... dia pun tensen.. bantuan studi dia pun PSZ bekukan.. nasib baik dia PTPTN.. tapi jap lagi sume bende kat Kolej dia di UIA tue nak diswastakan.. adesss..siut betul2 budak2 KISDAR nie... baru ada hubungan rapat dengan Kerajaan Negeri.. MAIS sume nak kerek2.. nanti korg.. aku balik aku buat Kolej aku sendiri.. anak2 korg masuk aku xluluskan aahahah belum jd someone da berdendam.. wekekeke..

Alaa mcmana aku nak bayar duit Evoiz kau nie SHidah?

Kenapa la aku jumpa fotopages kau Baieda semalam..oo hari nie sudah letak password.. nampak sgt dia x suka aku nak tau siapa crowd dia skang nie..(konon laa..)

Bee pun mengomen lagi.."Dah la tue abang.. nampak sgt org tue dah tanak..ckp nie bukan untuk abg jer.."

There goes..

Boh gambo xde kene mengena ngan topik nie ok x?

awek Lost di malam anugerah Award EMMY untuk TV shows..



+++++++++++++++++++++++++++++++

Merdeka tahun nie mcm mandom giler.. Tv, suratkhabar Malaysia dengan kebodohan paparan Mawi- Ina- Ct kawin.. memadamkan kegusaran org terhadap tuntutan IFC... kawan aku dr KKB- da cuak surat beranak dia renew dah takde tulis MOSLEM dlm ruang agama..

Budak2 Pergh nyer entri lokes2 pun ada sket susut untuk Battle of merdeka..x mcm dulu2.. depa ada byk komitmen komik dengan penerbitan baru Melayu yg tumbuh semula dengan cargasnya sekarang... as reported by chegu Zucafly kat blog perkasaalam dia..

Aku pulak afresh dr bufday yg samdol sbb pokai.. then berhutang dgn org yg sama.. adess..ada junior tawarkan jd Hakim pesta Pantun PMHK PMRAM.. (perayaan menyambut hari kemerdekaan) our way.. kat sini..along with Aidil.. yg x lama lagi akan meriliskan novel dia... edaran PMRAM..

Ermmm pic Evangeline Lilyy... memadamkan kegusaran dan kemandoman merdeka..wehh besok nak kurik duit kat mana nie?

2 comments:

boredoomerz said...

merdeka jugak...
aku pon sengkek jugak ma... aku rasa ko boleh buka topik apakah takrif sengkek...
aku rasa sengkek ialah satu keadaan bila gaji seseorang belum di tahap maksima mengikut kemampuan dan kebolehannya...
Nak beli macam² tp duit takde...
Skrg ni rumah sewa ko ada komputer tak? Kalau ada komputer sapa?

vovin said...

Whoa! Evangeline Lilly

Aku suka dia.

Awek tough dalam lost.