Saturday, December 15, 2007

AYAT2 CINTA The Movie.. Raya Haji nie.. wowwlah..





Raya haji ini.. bersama adaptasi novel terpopular Indonesia... tahun lalu.. perghhh.. x sangka nak keluar dah.

Sebenarnya aku bkn minat sgt pun versi filemnya nanti.. ye la... mesti la banyak bende dakwah.. mesej Islam dalam tue da lari sket.. like.. how Maria would kissed our hero masa kat spital... dan hero terlalu hensem dr gambaran novel ehehehe dengki..

Tapi besh jugak kalau nak tgk how Aishah nanti soh hero pilihkan kad ATM dia untuk Fahri...

ada kata shooting kat Mesir tp x dpt.. sbb production Arab demand price.. last2 kata shoot kat India.. (sbb sama kotor..dan block rumah dan jalan lebih kurang P:))- ada la yg kata gitu.. ontahlaa..

Nama2 kacukan yg cun2.. runut bunyi.. lagu2 score oleh Melly Pergi perlahan tentu menggalakkan lagi org nak tgk sangat.. (seolah2 laaa..)

for those belum rembat atau baca the novel.. baca laa.. dan bukak hati korg.. wpun aku sendiri ada rasa absurd yg berlebihan dr novelist tue sbb hero nak disayangi sampai 2 3 perempuan cun berbilang bangsa wahahaha tapi ye laa.. hero baik.. selalu mengadap Syeikh mantapakan bacaan Quran dia.. siapa tamauuu... logic tue..

1 comment:

Nadia said...

singgah sini jap dari blog hanya rawk n roll. ;-)
pe pun, novel ni memang best. tapi harap2nya versi adaptasinya will do justice to the novel. anyway, nak gak tengok movienye nanti.