Sunday, January 04, 2009

GEMPAK #219 dan #220, 1 dan 15 Januari 2009Memang laju gile Penerbit Art Square keluarkan kumik2 depa.. kecargasan depa kadang2 tidak disedari langung oleh pekedai... macam baru ie aku grab issue 1 Jan lebih dahulu sedangkan 15 Disember #218 cover THE SPIRIT aku tak nampak kat kedai dah.. tapi dapat grab jugak..

Cover #219 JINGGO re-release untuk pasaran international nie sangat cun.. Manganime yang dicover antaranya Detroit Metal City sempena live action movienya.. Ga Rei Zero dan Vampire Knight Guilty.. filem animasi "First Squad - The Moment Of Truth keluaran
Studio 4°C yang ganazz.. warrrr.. kisah perang Nazi dengan askar punya supernatural powers lawan askar dengan kelengkapan bagak..

Berita kumik2 Gempak gone international dengan edisi berbahasa Inggeris dan Mandarin... dengan target pasaran Hk atau barat,..

Cinimasi filem baru GOEMON oleh director casshern tue tak menggamit aku sangat sebab.. design dia memang lawa2 dan gempak 3D tapi tak berapa lifelike..

Komik- ORZSOME.. boleh aa...ZInt's Mr M Face memang weird... dan dah habis pun.. mesej dia simple je.. jaga kesihatan.. memang stylo macam biasa laa ZInt.. kagom aku.. walaupun aku selalu curigakan originaliti dia eheheh..

Vezill yang lokes skeleton lanun pairing dengan pengembara macho tue sama macam pendekatan One Piece only lagi neat dan basic.. besh lagi ada satu mamat yg lokes gaya One Piece tapi cerita suasana remaja Malaysia dalam BLUS SELAMANYA satu ketika dulu..

Lawak Kampus oleh Keith berwarna makin hillarous lawaknya.. Xans pun menyinar jugak dengan Fairy God Bros nyer..

Helios Eclipse oleh Kaoru tetap dengan twist cerita magikasnyer..

waaa ada pullout poster GENG Pengembaraan Brmula..


Cover berdasaarkan watak game Korea nie pulak menghiasi GEMPAK #220.. mengisi di dalamnya laporan Golden Dragon Original Animation dan cOMIC Competition tue menandakan penguasaan kusa Manhwa dari China, Malaysia, taiwan, HK ... kuasa komik Asia yang baru tapi sebenanrnya dah lama.. mereka pulun animasi dan berbincang gak pasal animasi dengan otai2 seperti Ma dan Tony Wong... respek Apoh pakai baju batik masa amik award untuk komik mereka..

Laporan Cinimasi dengan Underworld Prequel the Rise of The Lycans.. dan 14 filem animasi sepanjang 2008 ternominasi untuk Oscars..

HELLO SCHOOLGIRL... drama didasarkan daripada Manhwa sempoi Kangfull's Spring Time menunjukkan komoditi drama Korea masih berdasarkan romanticisim...


Komik Donkey High Skool aku suka..MAmat Edward Sam yang sebelum nie ada dalam komik KOMIKOO EDISI MANGA

agak besh jugak dalam komik dia..

Handsome HAnsel dan Gorgeous Gretel oleh Cherub menyampaikan semula old folklore tue.. tapi tak banyak pun dia alter..


wahhh ada interview ngan Xansviera... glamor dah makcik nie..

Komik baru ZInt penjual Aiskrim tue blues jer.. mood belum panas..

Brother X3 dah ganas pulak..

1 comment:

david santos said...

FREE PALESTINE!!!

"Israel's war in Gaza , 450 killed and 2200 injured ... What's next ?"

SIONISM TERRORIST, NO!!!

FREE PALESTINE!!!