Sunday, April 26, 2009

YUNA- Dan Sebenarnya



ARTIS NIE dah lama disedar dan dicautiouskan aku oleh Borhtarg tapi masa tue mungkin production dia tak crispy clear... macam ko dengar lagu Hujan Neon terawal sebelum masuk EP yang sedap macam skang.. atau mungkin aku tak boleh terima so- called act yang nak guna nama ala2 jepun nie.,.. lagi pulak nama ala2 makcik cun Final Fantasy..dan mungkin jugak masa aku tengok kat youtube tue sound uploading tak memuasan ke... macam2 la alasan aku.. bila dengor balik kat radio Malaysia rotate played to death skang nie.. almost every hours skang.. baru laa aku sedar yang minah indie bertudung nie tak boleh diabaikan langsung!

Ambitious, suara deadpan... dan misteri... feel jazz dan misterious dia yang menyebabkan dia patut direspeki ehehehe. Macam Sheila Majid.. dia memang ada feel jazz, pop.. R and B tapi Sheila Majid sudah kurang misteri..

Pernah dicover oleh majalah AL ISLAM bulan Februari lagi tu,,, sebagai artis bertudung yg jumped into indie audiences and crowd.. bermula denghan kepelikan,, last2 jadi fenomenon

Dan sebenarnya dia mmg smoooky hot.. ada folk ada indie rock pop.. dan ada jazz.. pelengkap

Sudah dibariskan bersama Norah Jones.. Adele... dan ramai lagi indie darlings dan jazz songbirds di luar sana..

No comments: