Friday, December 25, 2009

YURIENA (Mf Ajif, KOSMO! daily..)





Afresh dari Duta Galaksi : Prima Kejora.. dan Pusaka angkasa..(more politikal.. tapi aku "terhutang" blog nyer.. yg supposed konon2 aku nak bagi tajuk.. Kecenderungan Politik Semasa dalam Komik Melayu Masakini.. Kajian Kes kumik Ajif dan KOMIKOO aritue..) yang kesemuanya ruled muka santai di Kosmo! daily.. Mf Ajif (alyridura, The Rock..) kembali dengan Yuriena pulak..

Opening dimulakan dengan makhluk, being.. creature amalgam manusia dengan rimau a la Thundercats.. kat tengah2 nyer kita diperkenalkan pulak dengan mamat Raja gagah macam singa Lion- o.. a bit like Aie punya futuristik..dalam tahun 2008 punya komik aritue.. dalam UTOPIA.. damn aku lupa pastue muncul budak perempuan secumil Boo.. atau mana2 lokesan manga Melayu .. atau Bambino dari 80-an..semuanya aku rasakan bila baca (dan memandang).. eye candynya lokesan berkomputer Ajif nie..

Terlalu awal nak review kaw2 sebab cerita baru berkembang.. tapi apa lagi yang korang nak expect daripada Ajif?? memang beshhh!!

1 comment:

MF Ajif said...

hohoho... ok gak review ko ni walaupun simple tapi aku tetap hargai. terima kasih kerana sudi perihatin tentang kerjaya aku dan dunia komik kat malaysia ni. harapan pada masa depan dengan sokongan orang macam ko ni akan terus maju jaya. Insyaallah!