Saturday, February 13, 2010

The Storm Warriors (Universe Productions 2009)



Overhyped.. overrated masa pra-produksi.. alih2 keluar charoi.. itulah kes STORM WARRIORS.. padat grafik dan efx.. bunyian2 dia dasat giloo... Pang Brothers main kan lagi skil bunyi.. efx dan CG depa penah pulunkan untuk THE EYE>. RECYCLE>.. tapi untuk muvi nie.. walaupun ada jugak sekil KILL BILL, KUNG FU PANDA(?), 300( tapi terlalu mewah digunakan.. sehingga tak ada ruang untuk gambar normal atau filem dengan imej biasa- seperti filem pertama yang sangat bijak dulu.. (tapi tue pun agak off sebab Chin Shangnya sepatutnya seotai Andy Lau.. )

Semua ini berlaku kerana daripada penyangak dari Japon lakonan Simon Yam dan Nich Tzse.. sampai laa kepada Wind dan CLoud.. sangat terkenal dengan kejembooan dan permainan karakter drama ajer.. depa bukan terkenal dengan kung fu sekil tinggi macam DOnnie Yen.. maka ni laa yang berlaku.. untuk membantu depa.. dengan CG la jadinya.. jadi.. verdictnya..besh lagi la penawaran Wilson Yip untuk DRAGON TIGER GATE yang pun mewah CG tapi aksi combat closed tue cantik gilaaa...

Nama - nama produksi Thailand yang memang menjadi kawan Pang Brothers untuk filem depa sebelum nie pun ada.. untuk memmberitahu yang kemerepekan costum Awan.. penyangak dari Japon nyer costum yang tabesh tue.. mungkin idea krew Thailand..

Tapi aku memang kagom gila part aura pelindung Wilson Yip menahan serangan Seribu Pedang Pulang Ke Asal Tanpa Nama hantar tue.. memang gempak gila.. cantik siutttt... match armor Tony Stark dalam IRON MAN aritue coolnya..

Kagom jugak dengan penampilan Harimau Hantu..walaupun xlama.. dalam kumik pun macam x explore sangat watak dia.. cuma aku tau dia antara orang kanan dan anakmurid Tanpa Nama..

Charlene Choi sebagai Dir Ming dan sorang lagi jadi Chu Chu tue lagi emmm tak reti nak komen.. wahahaha

Selebihnya.. menyampah dengar suara Simon Yam menjerit.. wahahaha..

No comments: