Sunday, March 07, 2010

ASTRO BOY (Imagi Studios, tezuka Productions 2009)


Astro Boy adalah satu lagi produksi dan budaya Japon yang diangkat dan dijahanamkan oleh US tetapi meletop kaw2 di China.. kata wiki.. selepas Dragonball Evolution dan Speed Racer.. kenapa ntah..

Bagi aku.. Imagi (studio yang pulunkan TEENAGE MUTANT NINJA TURTLE yang 3D aritue..) dah cuba sedaya upaya take diorang untuk watak nie dengan baik.. cuma dunia Tezuka untuk animasi nie.. dah dirombak sket.. dengan beberapa idea dari I- Robot macam terheret sama dengan Giant Robot..(Brad Bird punya..)

yang beshnya.. dramatik feel yang diberikan oleh Nicholas Cage sebagai bapak Astro, atau Toby sebelum jadi robot a la PINOCCHIO .. suara budak Freedie Highmoore pun baru nak pecah membaligh ehehehe..

dah lama x dengar lagu Allright dari band Supergrass tiba2 lak ada dalam movie nie.. koolll..

1 comment:

fandi said...

pehh marathon wayang ko ni ... teruskan review.. aku suka baca, tak sempat komen.. jangan tutup blog ya.. haha