Wednesday, July 20, 2016

BAT FOR LASHES The Bride (Parlophone 2016)

Minah nie adalah saing2 naik dengan bunch of UK garrllss indie yang bes2 dulu macam Lily Allen.. Sandi Thom ngan ahhh aku lupa pulak nama2 lain tue.. Jekael perkenalkan aku dengan minah nie masa What's  A Girl To Do.. dengan elektro indie yang menarik.. pastu beberapa  tahun dah xfollow minah nie..

Dah beberapa tahun aku xikuti dia dan music dia tetiba aku terbaca artikel pasal dia kat The Star edisi Jumaat baru2 ni. wowww.. dia atau Natasha Khann dah kembali dengan drama.. konsep album dan sebuah novelty yang ringkas.. tetapi penuh emosi.. dimulakan dengan pertaruhan single I Do sebab masa tue perantin atau The Bride tgh bergembira nak kawin.. seterusnya In God's House.. Joe's Dream adalah single terawal dan acahan dia sebelum album release.. tetiba masuk lagu a la James Bond atau sebarang music noir - Honeymooning Alone.. start dah dia beremo dan sedih.. dan mula la The Bride kita yang bukan Uma Thurman nie beremo dan tak boleh terima hakikat sket.. Never Forgive the Angels contohnya ehehe.. dan meroyan punya meroyan dia dah slow balik dan terima hakikat kepasrahan dalam favorite aku sebab lagunya sedap iaitu  If I Knew.. dan pernyataan I Will Love Again.. 

Be  it piano or elektro.. emosi dia terjaga.. sama macam our own Najwa Mahyddin  di mana kalau Najwa R&Bnya melarut dalam elekronik.... tapi banyak part suara Khann yang halus dia macam Anggun jugak..

Kiranya nie album yang sedih selepas Jewel aritue huuhuhuh.. tergay aku.. 

2 comments:

deaf-angel said...

Ok baca tulisan ko nampak cam best so aku nak try dengar la kat youtube.
Aku suka diversity dalam muzik. Electronics terbaik.
aku paling suka Paradise Lost bila dorang main lagu2 zaman electonics mereka

myownmind said...

Paradise Lost jadi Depeche Mode.. pastue Depeche Mode dah tatau nak jadi apa pasal skill dia doom metal band plak ambik eheheh...