Thursday, September 09, 2004

Aku masih di sini...

Tadi En Latip dan set2 Kedutaan telah menyambut kedatangan Pegawai2 dan Ketua2 Pengarah Jabatan Agama Negeri2 untuk bermesyuarat dan bermesyuarat lagi .. tuk menentukan zakat kami.. kedudukan kami yg dikatakan "sentiasa berdegil tak mo tunduk kepada Kedutaan Malaysia dan Jabatan Penuntut Malaysia di Kaherah.. entahlah wan Bakar tue.. sonok betul dia memecahkan budak2 nie dan menyatukan semuanya di bwh Kelab UMNO Mesir yang langsung jauh ketinggalan- secara intelektual dibandingkan dengan Kelab UMNO negara lain. Kenapa aku ckp macam tue? Budak2 Kelab UMNO mesir hanya tau berpeleseran.. main bowling.. "menggocoh orang mcm dia sorang jer gagah dan ada kote"... pakai hip dan macho mcm dia sorang je tau macho..Wan Bakar pulak. sentiasa berbangga dengan kejayaan dia.. konon2 semua Pegawai Negeri tue mesti akur la dengan keputusan dia.. chit podah la We Mata Bekok!!

14 ribulan nie pulak budak2 baru- freshie laa kalau di IPT Malaysia nun pulak nak datang.. aku masih di sini... En Latip dah mintak sume penghuni Asrama Selangor "mengosongkan Asrama Selangor.. " maksudnya- kuar dr kompleks aa tue.. cari rumah sewa .. adeiihh aku baru jer pindah dr rumah sewa aku di Gamie... dah aa cagaran ta'min aku tak dapat.. kena henjut dengan Tuan rumah Arab yg ampes da nak mampus tue.. laki bini.. siut betul,.. pening2..nak balik Malaysia cemana gini?

Besday boy- Sallam tak habis2 dengan masalah percintaan dia.. sabor aje laa sallam.. kau dpt dia betul2 nanti kau henjut la betul2 ahahaha..in the meantime tatau aa kami nak gie tgk COLLATERAL ke idak.. mcm kool jer citer bercakap2 tue.. tapi aku wished nak tgk THE TERMINAL.. Catherine ngan Tom Hanks.. lagi masyukkk aku rasa...

24 nie kena idupkan visa.. aritue jugak Ali, Zulfadhli aka Daun Hijo nak balik Malaysia.. org tengah bukak skool dia leh balik mentang2 subjek sket.. ramai lak tue sekali dengan dia.. so genap la pulak tarikh yg sama aku berada di sini- di Lembah Nil nie.. lapan tahun maa.. werghh letihh..

Kegembiraan aku ketika ini:
1.Bersama Ety temankan dia keje setiap hari
2.Dapat stok komik dan mags drpd Senior Cikgu Stingray dr Ganu.. payah2 dia mengirim kat aku.. rezeki lebih kot dia tue... HYPE #19 dan 20.. (PGL dan Jolie on the cover) serta STARZ# 3 tapi aku da wished nak STARZ# 4 dan 5..
3.Duit zakat.. bukan tuk dihenjut.. ada banyak bende kena checked.. takbleh balik Malaysia lagi.. adeihhh



















2 comments:

nadia dzai said...

misssssssssssssssssssss u

overagedsista said...

just drop by to tell u that i've read your blog...