Sunday, January 16, 2005

Lord Give me strength

Arinie gerak gie cari keje lagi.. selepas Senin lps mencuba ke Kajang.. dan hari2 lps tue stayed home... Mom gie bank.. amik duit tuk besarkan dapur.. dan desperately need more dr Ijoe Palat.. untuk keperluan.. AG dan aku yg dok melepak.. dua yg tertua kat rumah dok melepek sampai tengah hari.. mmg la mak baran... tapi nak wat cemana? aku dah gerak tapi tak dapat.. Mom kata aku gie jalan2 saja mengabis duit.. . even pakcik yg buat keja sambung dapur umah aku pun tak psl2 nak cari psl dengan aku pulak tadi.. dengan idea yg sama.. sial betul...

Tadi gie sekolah private tiga dalam satu- SK SRI SURIA di dusun Nanding.. area aku jugak.. baru aku dengo ada peluang.. pdhal sekolah tue dah lama.. tapi slow2 la dia growing kan... hati aku.. sense aku mcm terasa ada jodoh.. tapi kakak kerani tue kata tgh tak ada kekosongan.. aduiiilaaa.. jangan la aku dizalimi pulak.. (sensed tak baik pulak..) tapi environment. cikgu2 yg friendly.. dan sense masa isi borang mcm bg aku rasa yg aku ni ada jodoh kat sekolah tue.. mungkin aku nak sedapkan hati.. tapi entah laa.. mmg blur aa bila kata tgh takde kekosongan nie.. sampai terlupa nak mintak sign kerani tuk perhatian Guard kat bwh tue td pdhal pakcik Guard tue berpuluh kali memesan.. mmg teruk aku nyer blur.. reckless.. ye laahh.. frust mesti blur..

Selasa lps tue.. 11 jan ke? Erine datang ngan Mom dia.. tiba2 nak pinjam duit.. sesak2 reti la muncul kacau aku tidur.. aku da la tak reti menipu... lagi surprise bila Aam call malam2 buta dlm kol 12 to 2.40 mengadu masalah percintaan dia... pastue besok kata aku nak kacau dia pulak...dia nak being loyal pulak... susahnya nak fahami gals..

Semalam- Anugerah Juara Lagu ke 19.. dlm mood sedih post- Tsunami disaster days .. tema alam.. terpaksa la Sarimah dan Naijp Ali menghafai dan mencari kesseuaian lawak ngan konsep tema.. da tentu la ada pelengkapnye masa persembahan selingan- Zainal dengan Gaia.. gile Misha bwk Pontianak... Spider mmg power!!! Pakai selamba jer.. tak banje giler2.. Noraniza deserved laa.. Dayang Nurfaizah lak.. konsep, baju tak kena langsung dengan lagu... sbb kemenangangan apa2 event pun skang depends on SMS voting... soo menang la jugak.. Misha menang dua..(vokal terbaik, Juara Kategori Balada) Spider menang dua.. tapi JUARA LAGU tue!!!! bring back rock ke persada Juara lagu...

Aku nak keje!! Nak pc. siapalaaa leh mendengar? Dah la tgh ganas gile guna SMS- balik2 menop up... benci betul.. tgh ada org nak ingat kena layan.. kalau tgh takde org kontek pun fakap.. haieeee...

Musics I keep played these days: Avril- How Does It Feel, Exist- Hilang Dalam Ramai

2 comments:

queserasera said...

saye pun suke lagu Exist - Hilang dalam ramai =)

nadia dzai said...

relex aa shidee.. saba separuh dr iman.. eceh... eh aku nk anuar zain menang... giler aa cumil banget..