Monday, August 29, 2005

Movie Marathon

Unaware... peduli hapa kesusahan dan kepayahan hidup.. we still have the time tuk filem. Apis Yus dan Sallam still ada masa tuk dolod filem dan ajak aku tgk beberapa movies..

Banlieue 13
Filem aksi sci fi 2004 cemerlang drpd Perancis.. tapi x berapa futuristik pun..
meneruskan kecemerlangan aksi extreme- rooftop hopping and wall-crawling art of parkour in Besson's Yamakasi in 2001 .. here comes satu plot cereita yg kemas, ringkas, padat action.. lompat si katak lompat dengan dua hero sebagai protagonis.. mungkin jugak akan mengingatkan kita kepada mamat Transporter dengan kepantasan dan kekuatan kaki..

Kalau korang rasa ONG BAK power.. think it again..



KUNG FU MAHJONG...
Hit beberapa bulan lalu di wayang Malaysia..HK Box office Taking: HK$5.34 million (17 days so far)..menampilkan pasangan yg beerlakon sebagai spouses landlord di Pig City dalam Chow Sin chi's KUNG FU HUSTLE,, this one dihiasi pelakon2 lawak yg bese ehelping Chow Sin Chi.. dan dua pakcik makcik KUNG FU HUSTLE td jd sifoo kepada hero.. hero nie bese jadi retarded dalam drama2 Hong Kong hari ini..



STEALTH..
Jessica Biel.. wheeww... citer nie mmg macam Knight Rider.. (bak kata Apis).. Grafik menawan... dan poyo.. lebih2 lagi part scanning muka, suara pun bulehhh.. Terrorist Arab kat Rangoon ke Myanmar tue.. dan satu part parachut Jessica jatuh dr ruang udara Korea Utara... courtesy of Animal Logic.. reminds me satu scene dr REIGN OF FIRE..

dihiasi lagu Incubus..



SKY HIGH

(Review dibantu oleh Apis.)

Not to be confused with Japanese flick with the same title, this one for family movie comes of late after so- called superhero movies hit the cinema. The reason I watched this flick from opening to the end patiently was only Kelly Preston's cleavage .

Anggapla filem ini adalah any superhero from comic movies (X-MEN, FANTASTIC FOUR) meets THE INCREDIBLE meets HARRY POTTER meets any teenage movie..or even SMALLVILLE and u got the picture.. ! Boleh jugak dikatakan filem nie dibuat sebagai isyarat tak tahan tunggu filem baru SUPERMAN..

Plot simple giler.. mak bapak protagonis adalah pasangan superhero terkenal (Kurt russle dan Preston) di bandar korang.. dan kau pulak- sebagai anak- tak dapat atau belum notice lagi super ability yg kau ada. Kendian kau di hantar ke sekolah Sky High untuk mengenal potensi korang.. bersama kawan2 kau yg mmg dah ada ability. Coach korang ialah Bruce Campbell, mamat kesayangan Sam Raimi dalam EVIL DEAD dan cameo SPIDERMAN 1 dan 2..

Simple fun all the way.. warna yang hip dan striking.. dihiasi jugak lagu2 superhit sepanjang zaman..

3 comments:

sis_aflah said...

tak baca pun entri ni sbb tak suka sgt tgk filem.. :p

vovin said...

Uish, stealth pun ko tengok yek, cam tak best je cite tuh! Akakaka!

Perkasa Alam - Satu Kesinambungan said...

Jom mengasah bakat di Galeri Kreatif kat pts.com
http://www.ptsmillennia.com/modules/newbb/index.php//