Sunday, June 09, 2013

GANGSTER SQUAD (Village Roadshow Pictures, Lin Pictures, Warner Bros 2012)

 Cerita kumpulan Mafia  memang mengasyikkan.. dan agak rare untuk zaman lo ni.. (US sana..)- tahun 90-an dulu berlambak..  kecuali laaa pasaran tempatan kita sekarang nie tengah galak pulak dengan gangster sana sini..


Filem nie memang asalnya dijadualkan tayang bulan September lalu.. tapi dengan tak semena- mena bertembung pulak dengan  tragedi tembak- menembak Aurora 2012 aritue.. teranjak ke Januari dan mula diabaikan orang,.. tak memasal.. dangg.. memang sodap cerita nie walaupun kritik tak anggap filem nie important.. bagi aku secara visual.. sinematik dan sinemafotografi pun cunn..

Filem separuh dari faktanya betul nie mempunyai kekuatan dari segi aktor.. Sean Penn- sebagai ketua Mafia yang gila, evil.. tah ngape kenapa dia perlukan  mekap yang teruk macam tue hohoho, Josh Brolin- ketua operasi Gangster Squad yang besh sebagai polis bersih.. dan jujur, benci gila dengan penyangak LA nie semua.. mamat Ryan Gosling .. (takde la aku suka sangat dengan mamat nie.. kenapa ntah nama dia boleh naik sangat.. hensem pun biasa2 jer look dia.. hohohho..) dan bombshell kena la letak- Emma Stone awek penghibur yang melekat ngan Gosling-  melekat jugak dengan Ketua Mafia.. macam biasa sangat jumpa plot macam tue kan ehehehe tapi korang pasti terpesona walaupun persembahan dia agak fancy gitu..

No comments: